Jouw bedrijf registreren bij Apple Maps

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Apple Maps

Jouw bedrijf registreren bij Apple Maps

Wil jij dat jouw klanten je online nóg beter kunnen vinden? Zorg er dan voor dat je naast je vermelding bij Google Maps, ook een Apple Maps vermelding claimt én optimaliseert. Wij leggen je hier uit waarom.
Op iPhones, iPads en Apple CarPlay is Apple de standaard kaartapp, niet Google. Drie op de vier gebruikers van iOS-apparaten gebruiken ook daadwerkelijk Apple Maps en niet Google Maps. En dit zijn belangrijke klanten voor jou!
Wanneer iemand op het internet zoekt naar een lokaal bedrijf op een iPhone of iPad, is het beste resultaat meestal afkomstig van Apple. Wanneer je Siri gebruikt om een lokaal bedrijf te vinden, zijn de resultaten ook afkomstig van Apple Maps. En natuurlijk is er de Apple Maps-app zelf, die vaker op iOS-apparaten wordt gebruikt dan Google Maps. Claim dus jouw vermelding!

Hoe doe je dat?
Om je vermelding op Apple Maps te claimen, ga je naar Maps Connect
Dit is vergelijkbaar met Google Mijn Bedrijf, maar specifiek voor Apple. Zelfs als je je vermelding niet claimt, is het waarschijnlijk dat Apple er al één heeft aangemaakt voor jouw bedrijf.
Apple haalt jouw bedrijfsgegevens echter uit andere bronnen. Wil je er zeker van zijn dat de informatie over jouw bedrijf helemaal correct wordt vermeld? Dan is het echt van belang dat je je eigen vermelding claimt.
Om die vermelding te claimen, heb je een Apple ID nodig, dus als je die nog niet hebt, zul je die moeten aanmaken. Vervolgens kun je de stappen op het scherm volgen om jouw bedrijf te claimen of toe te voegen, wat doorgaans een telefonische verificatie inhoudt om ervoor te zorgen dat jij het bedrijf legitiem vertegenwoordigt.

Nadat je jouw bedrijf hebt geclaimd en wanneer je bent ingelogd, heb je inzicht in alle vermeldingen die je aan jouw Apple ID-account hebt gekoppeld.
De Apple Maps-interface is helaas niet zo ontwikkeld als Google en je kunt niet voor elk bedrijf meerdere beheerders hebben. Maar het is wel mogelijk om meerdere locaties aan één Apple ID te koppelen.
Hiervoor zul je jouw Apple Maps-vermeldingsinformatie moeten updaten. Nadat je jouw vermelding hebt geclaimd, zijn er slechts een paar opties. Je kunt je basis bedrijfsinformatie bewerken, waaronder bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, bedrijfscategorieën, openingstijden, website-URL en URL’s van sociale media.

Hoewel je wel je openingstijden kunt instellen, is er geen manier om speciale openingstijden of vakantie-uren in te stellen zoals dat mogelijk is op Google, Yelp of Bing.

Ook zul je zien dat je hier geen foto’s kunt beheren en dat er geen klantrecensies worden getoond.

Apple haalt die uit andere bronnen, zoals Yelp en TripAdvisor, dus om je Apple-vermelding volledig te optimaliseren, moet je ervoor zorgen dat je eventuele vermeldingen daar ook in orde hebt.

deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Dragon-Design

Dragon-Design

Dragon-Design is opgericht door Raymond Post in januari 2020 met het doel om betaalbare websites te maken voor ondernemers met daarnaast een goede ondersteuning.

Meer lezen